Grønt & Gråt renser dine tagrender effektivt

Lille orange hus med rødt tag

Måske er det ikke noget, du tænker videre over – men tagrenderne på dit hus er faktisk én af husets helt vitale og vigtige dele. Det skyldes, at deres funktion udelukkende er at lede regnvand, sne og slud væk fra huset, så du undgår fugt- og vandskader. Og med gennemsnitligt 100 tons regnvand og slud hvert eneste år kan man vist roligt sige, at der er pres på tagrenderne. Og af samme grund skal du også sørge for løbende at vedligeholde dem og rense dem.

Hvordan foregår en professionel rensning af tagrender?

Det er ikke anbefalelsesværdigt at forestå rensning af tagrenderne selv. Du bør altid hyre et professionelt firma til at stå for det. Og Grønt & Gråt kører ud på hele Sjælland og er velsignet med tilfredse kunder i alle egne af Sjælland.

Når Grønt & Gråt kommer ud til en rensning af tagrender, tilses tagrenderne som det allerførste. Her gennemgås de grundigt for at se, om der skulle være huller eller utætheder, der skal udbedres. Det tjekkes ligeledes, om der eventuelt skulle være dele af tagrenderne, som trænger til en udskiftning for at kunne fungere optimalt.

Dernæst fjernes alt skidt og snavs, herunder i særdeleshed blade og nedfaldne kviste, der kan blokere for gennemløb. Så renses tagrenderne grundigt og spules efter med vand. Til sidst gennemses nedløbsrørenes fald, så du er sikker på, at vandet på tilstrækkelig og korrekt vis ledes væk fra huset.

Prisen for rensning af tagrender afhænger i høj grad af, hvor stort dit hus er, og hvor meget arbejde der er i opgaven. Der kan desuden også være en lille prisforskel, hvis det er en støvsugning af tagrender, der skal foretages (læs mere herom lige nedenfor).

Hvad er støvsugning af tagrender?

Støvsugning af tagrender har nøjagtigt samme formål som en rensning af tagrender. Støvsugning af tagrender er blotmålrettet etageejendomme, hvor tagrenderne sidder højt oppe. I stedet for at bekoste stilladser eller kran, kan Grønt & Gråt støvsuge tagrenderne fra jorden.

Støvsugningen foregår sådan set på samme måde som en almindelig rensning af tagrender – det er blot en avanceret maskine, der styrer processen. På selve støvsugerhovedet er der et kamera, så man kan se, hvad der foregår oppe i tagrenderne. På den måde kan tagrenderne også efterses grundigt.

Hvor ofte skal du lave rensning eller støvsugning af tagrender?

Idet tagrenderne er så vital en del af huset, og idet der hvert år hvirvles blade og skidt rundt om efteråret, så er det en god idé at få renset tagrenderne minimum én gang om året. Og naturligt nok bør tidspunktet for rensningen oftest ligge lige efter løvfaldet i efteråret, hvor du er sikker på, at det er begrænset, hvor mange flere blade der kan falde af træerne og ned i tagrenderne. Ligeledes er det oftest i efteråret og om vinteren, at der falder mest regn, sne og slud, og det er derfor også typisk her, at tagrenderne er under størst pres. Ved at rense tagrenderne umiddelbart efter løvfaldet sikrer du, at de er helt klar til at tage imod de store mængder vand, som det ustadige danske vintervejr byder på.

Ved fortsat at bruge webstedet accepterer du brugen af cookies. mere information

Cookie-indstillingerne på dette websted er angivet til "Tillad Cookies" for, at give dig den bedst gennemgang og oplevelse af siderne. Hvis du fortsætter med at bruge webstedet uden at ændre dine Cookie indstillinger eller du klikker på "Accepter" nedenfor så samtykke du til dette.

Luk